• Home
  • Nieuws
  • Beter online vindbaar met Google Mijn Bedrijf

Beter online vindbaar met Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf (Google My Business) is een dienst die gratis aangeboden wordt door Google. Het is te gebruiken als een aanvulling naast uw website. Door gebruik te maken van Google Mijn Bedrijf wordt uw bedrijfsinformatie weergegeven bij Google Zoeken, Google Maps en Google +. Uw gasten kunnen u vinden op elk (mobiel) apparaat. Er zitten diverse voordelen aan het invullen van uw bedrijfsprofiel op Google Mijn bedrijf, u leest ze in dit blog.

Richt Google Mijn Bedrijf goed in

Wanneer je Google Mijn Bedrijf goed inricht ben je beter en eerder zichtbaar bij mensen die op zoek zijn naar een lokale horecagelegenheid. Wanneer er op Google wordt gezocht naar uw bedrijf krijgt de gast direct uw bedrijfsinformatie te zien zoals uw adres, de openingstijden en foto’s van uw restaurant en dit zonder uw website te bezoeken! Wist je dat het ook mogelijk is een Google Streetview tour binnen in je hotel, restaurant en/of terras te maken?

Hieronder een voorbeeld van een compleet ingevulde Google Mijn Bedrijf pagina van Brasserie de Zeezot.

Zeezot google

Virtuele tour van je restaurant of hotel

Google Street View ken je vast wel. Wist je dat het ook mogelijk is een Google ‘Street View’ binnen in je hotel, restaurant en/of terras te maken. Door een virtuele tour van je horecagelegenheid te laten maken wordt de online zichtbaarheid van je horecagelegenheid sterk vergroot. Daarbij is het een uitstekend medium om je bezoeker alvast sfeer te laten proeven en ze te ‘verleiden’ om bij jou te reserveren!

Een virtuele tour van een restaurant is een eenmalige investering, deze is vaak goedkoper dan een advertentie in een krant of tijdschrift. Je kan een Google Street View niet zelf maken. Hiervoor dien je een gecertificeerd partner van Google in te schakelen.

Recensies van gasten

Gasten hebben de mogelijkheid om op je Google + pagina een recensie te schrijven over jouw horecagelegenheid. Deze beoordeling is erg waardevol. Hierin komt naar voren wat je verbeterpunten zijn of wat je juist heel goed doet. Ook heb je als eigenaar de mogelijkheid om te reageren op deze recensies. Als een gast klaagt dat het bijvoorbeeld erg warm is in de zaak kun je hierop inspelen door een foto te plaatsen van een monteur die een airco plaatst. Je gasten zijn het belangrijkste aspect van je bedrijf, luister er dus goed naar!

Jouw restaurant of hotel in Google

Vergroot de online zichtbaarheid van jouw restaurant of hotel door je bedrijfsinformatie in te vullen op Google Mijn Bedrijf. Je moet er echt even goed voor gaan zitten om alles zorgvuldig in te vullen. Mocht je er echter geen tijd voor hebben, neem dan gerust contact met ons op. We verdienen ons zeker terug!